En weer gaat er geld naar dorpshuis Wezep!

Reeds vanaf de bouw in 2001 loopt het dorpshuis moeizaam. Waar toen al met een zaklantaarn gezocht moest worden naar bestuursleden, en de exploitatie alleen via gesubsidieerde vereningingen rond was te zetten, doet het college er naast 1,2 miljoen in juli voor een verbouwing, in december nog een paar ton bij voor duurzaamheidsmaatregelen!

ier het VVDbetoog om de raad alsnog op andere geachten te brengen.

 

DORPSHUIS VERDUURZAMING

 

Vz, in de juli vergadering is al veel gesproken over het maatschappelijk centrum met dorpshuis functie.

De VVD was duidelijk.

Veel geld ging het kosten, maar weinig zicht op gebruikers, nu, maar zeker naar de toekomst. De wethouder sprak hierover in juli.

Vz, dat verhaal in juli is niet anders dan het verhaal in dec, het aantal huurders dat op zeker komen, is onveranderd. Bibliotheek, en CJG /Sociaal team heeft een verplichte huisvesting. Allen  afhankelijk van gemeentelijke bijdragen. En daarnaast heeft alleen Icare getekend.

Voor de duidelijkheid, dit was 2 juli, en de VVD stemde toen tegen de investering van ruim 1,2 miljoen!

En ook na 6 maanden blijkt er nog steeds geen helderheid over Vluchtelingenwerk, Seniorenwerk die garanties vraagt, andere huurders hebben geen belangstelling, en de Politie heeft ook nog niet getekend.

Het College  heeft in de cie al aangegeven dat voor een aantal partners de gemeente sturend kan optreden omdat er een subsidie relatie ligt.  U,    als Raad weet wat dat betekend, als in juli gerekend is met marktconforme opbrengsten. Meer hoef ik niet te zeggen.

U gaat er vanuit dat het eigendom van het Dorpshuis teruggaat naar de gemeente, en dus met dit verduurzamings voorstel investeerd in eigen vastgoed.

Dat is mooi, maar als er geen of onvoldoende gebruikers zijn, staat uw duurzaamheids berekening ook op losse schroeven.

U gaf in de cie al aan dat, als organisaties afhaken, het voorontwerp gedeeltelijk nieuw moet worden gemaakt. M.a.w. de duurzaamheidsdoelstelling moet worden bijgesteld, en efficientieberekeningen , het terugverdien effect zoals ABO het noemde, zullen het nooit halen. En daar heeft juist het zittende bestuur weer een garantie om gevraagd.

 

 Vz, in juli besliste de Raad 1,2 milj beschikbaar te stellen. De VVD was een andere mening toegedaan.

De onzekerheden van toen, zijn na 6 maanden weinig veranderd. En u ziet dat zelf ook niet op korte termijn. Of we moeten de huur via subsidieaanpassing zelf gaan betalen om tot marktconforme huren te komen. Blijkbaar voor u wel een begaanbare weg.

Uw verduurzamingsvoorstel nu  steunt op dezelfde drijfzand veronderstellingen als in juli.

De VVD houdt liever vaste grond onder de voeten. Of u moet de VVD op anderen gedachten kunnen brengen?

 

Alleen CDA steunde ons, de andere fracties tekenden gewoon bij het kruisje!