Oldebroek laat met zich sollen?

Wethouder de Heer van Zwolle laat in een paginagroot bericht in de Stentor weten dat Zwolle zich zeker niet neer legt bij de ruimere ontwikkel mogelijkheden voor het Bedrijventerrein H2O. De VVD Oldebroek heeft daar een mening over.

Mag Zwolle sollen met Oldebroek?

Heeft u het ook gelezen?
Zwolle wil niet dat Oldebroek, Hattem en Heerde gebruikmaken van ruimere vestigingsmogelijkheden om het  Bedrijventerrein H2O tot een succes te maken.
Op 21 april heeft de VVD Oldebroek het college gevraagd of zij zwaar bewapend in slagorde de IJssel brug over waren gegaan, direct nadat  zij dit hoorden.
Want het college had de raad steeds voorgehouden dat de verhoudingen prima waren.  Maar nu zegt Zwolle zelfs dat zij alles zullen doen om deze H2O ontwikkeling tegen te houden.
Toch snapt de VVD het wel. Het Zwolse college komt gewoon op voor Zwols eigen belang. En wettelijk moeten zij in kennis worden gesteld als buren. Ja, met name voor de pers reageren zij furieus, zij strijden echt voor hun belang.
Maar dat zegt verder helemaal niets.
Oldebroek moet ook voor haar belangen strijden. Heeft Oldebroek bij Zwolle geprotesteerd bij de ontwikkeling van Hessenpoort? Toch ook een concurrent voor ons Bedrijvenpark?
Protesteren, hoog van de toren blazen, vol in de aanval? Moeten we dat ook maar doen, tot aan de Raad van State, zoals Zwolle beloofd?
Of toch maar eerst in slagorde over de IJssel om te praten, dat is wel zo fatsoenlijk. En hopelijk strijden Hattem en Heerde met ons mee. Ook in hun eigen belang. Het gaat om veel gemeenschapsgeld!
Maar de VVD wil wel graag een zeker net zo fel,  ambities en strijdvaardig College  zien. Regelmatig lezen we dat het College aanwezig is bij Regionetwerk bijeenkomsten, incl Zwolle. Daar is alles koek en ei. Maar een keer stevig van je afbijten hoort ook bij goed nabuurschap.

Oldebroek  is toch geen Calimero?

En dat 1 dag voor deze publicatie EUROMA uit Wapenveld ook nog eens kiest voor Hessenpoort, maakt het extra zuur.

Hartelijke groet,
VVD fractie

Henk Kemp