Begroting 2017

Heeft gemeente Belasting niet betaald? De transparantie bij het College is in nevelen gehuld , als blijkt dat er jarenlang te weinig belasting is afgedragen. En het gemeentehuis wordt verbouwd voor E 5,3 miljoen

Selectieve openheid in Oldebroek

 

De Raad van Oldebroek heeft net een nieuwe Begroting aangenomen. Zag er best goed uit, zelfs met een overschot wat we reserveren voor later. Maar ook kwam een akkefietje zoals ABO het noemde boven tafel, een probleempje met de belastingdienst.

Dat akkefietje is een paar ton groot, dus daar mag je best bij stil staan! Bij het College was het  probleem al sinds het voorjaar bekend, maar wenste dat niet met de Raad te delen. Dat kwam wel als alles definitief was zeiden zij.

De VVD, CDA, PvdA en Lijst 7 konden zich daar niet in vinden, de Raad hoort minimaal daar weet van te hebben, waar de schuld ook ligt, en hoe we die rekening gaan betalen.

Het College hield voet bij stuk, en daarom dienden die partijen een motie van Treurnis in.

Ondanks de steun van 4 van de 7 partijen, werd de motie door SGP,CU en ABO afgewezen. Transparantie wordt niet gewaardeerd in Oldebroek.

Daarnaast heeft de Gemeenteraad tot een verbouwing van het gemeentehuis besloten, kosten E 5,3 miljoen. Dat is heel veel geld. Maar wel een noodzakelijke investering. De huidige werkomstandigheden voldeden al lang niet meer aan de (ARBO) eisen van deze tijd.

Met inzet van reserves die hiervoor bestemd waren, en een relatief geringe verhoging van het exploitatiebudget, kunnen we het werkklimaat sterk  verbeteren.

Na jaren van  ongemak voor onze ambtenaren, slepen met ventilatoren, mobiele airco’s,  bijzetkacheltjes en het geknoei met radiatorkranen gaat hier een einde aan komen. En ook het stoken voor de vogeltjes, hoe sympathiek ook, zal tot het verleden behoren.

De VVD gaat voor een duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig gebouw, en goede huisvesting voor de gemeentelijke werknemers. En dat is wel zo transparant.