Windmolens #19

ABO zaait wind en oogst storm

 

Tijdens de afgelopen donderdag gehouden  raadsvergadering is met een meerderheid besloten dat het plaatsen van 4 windmolens in de nabijheid van Hattemerbroek doorgaat.

Hoewel ABO in de Stentor van die dag al had aangegeven nog steeds tegen plaatsing te zijn, verraste de fractie de lokale politiek met een aanvulling op het voorstel om toch maar een draagvlak onderzoek te houden, en evt later te besluiten tot plaatsing van de molens. 

Verrassend, omdat ABO in dec 2013 , samen met de VVD al een motie had ingediend, waarin duidelijk naar voren kwam dat er geen blijk van enig draagvlak was, de afgelopen 10 jaar daar geen verandering was gekomen, dat de bevolking na zoveel jaar duidelijkheid verdient en dat de initiatiefnemer  Fa van Werven ook duidelijkheid zou krijgen om te voorkomen dat zij nog meer geld in een kansloos plan zou steken.  

Hoe kan je dan anderhalf jaar later met een wijzigingsvoorstel komen, waarin je dus voor het plaatsingsvoorstel bent, waarin de aanvulling voor weer een onderzoek staat? De raad zou notabene dan de opzet, vraagsteling, begrenzing en uitvoering van een dergelijk onderzoek moeten vaststellen! 

De ABO heeft, voordat zij in de coalitie plaats nam, 4 jaar geprotesteerd tegen vele zinloze, kansloze en dure onderzoeken van de gemeente. En dan nu dit!

Een citaat uit de Stentor van die donderdag , dat de ABO meent dat hun standpunten duidelijk zijn, moet maar als een vergissing worden gezien.

Het toont maar weer aan dat, als een partij eenmaal op het pluche zit, er heel andere normen gelden dan voor die tijd.   

Dat de VVD stelling neemt tegen deze politieke dwaling zal duidelijk zijn. Deze verwarring zaaiende en hopeloze ABOaanvulling , werd ook door de andere fracties afgeserveerd. 

Uiteindelijk stemden CU, SGP, CDA en PVDA voor het voorstel, en stemden VVD en ABO tegen plaatsing van windmolens. Dat dan weer wel.