Steun uit (on)verwachte hoek voor VVD

Afgelopen woensdag was de VVD aanwezig bij een bijeenkomst die georganiseerd was doorde gezamenlijk ouderenbonden KBO, PCOB en de stichting Senioren Wezep Oldebroek in het Dorpshuis Wezep.

Steun uit (on)verwachte hoek voor VVD

Dit was naar aanleiding van de vele geluiden uit hun achterban dat er nogal wat ouderen uit de gemeente vertrokken, omdat de aangeboden woonruimte niet voldeed aan hun woonwensen.

De initiatiefnemers hadden wel gerekend op een goede opkomst, maar dat er ruim 100 mensen aan  de uitnodiging gehoor gaven, overtrof ook hun verwachting.

De doelstelling van de avond was een enquête te houden over de woonwensen van deze doelgroep. 

Ook de VVD  was bijzonder nieuwsgierig, aangezien in het verkiezingsprogramma van de VVD al sinds jaar en dag aandacht wordt gevraagd voor woningen of appartementen met wat extra luxe, wat groter en als gevolg  daarvan eventueel dan wat duurdere woningen.

De VVD was dan ook verheugd over de geluiden die op die avond te horen waren. Deze enquête  wordt door de initiatiefnemers geanalyseerd, en zal direct na de zomer worden teruggekoppeld naar de deelnemers.      

Voor de VVD is het duidelijk, dat,  als deze wensen breed leven, er ongetwijfeld een wooncorporatie of projectontwikkelaar graag  in zal springen om te gaan bouwen voor deze groep. Of het nu over huur of koop woningen of appartementen gaat.

En het zal de VVD een lief ding waard wezen om ook deze wat kapitaal krachtiger inwonersuit onze gemeente  te behouden voor Oldebroek. Natuurlijk ook met het oog op een evenwichtige samenleving, waarin iedereen een plaats moet hebben. Ook komt het natuurlijk ten goede aan  onze middenstand en werkgelegenheid.