Laurens van Oene

© Laurens van Oene

Mijn naam is Laurens van Oene. Ik ben 22 jaar oud en geboren en getogen in Hattemerbroek. In het dagelijks leven studeer ik geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen vier jaar ben ik actief geweest als raadscommissielid voor de VVD in de commissies samenleving & bestuur en financiën & bedrijfsvoering.

 

In die periode heb ik me voornamelijk beziggehouden met onderwijshuisvesting, jeugdzorg, WMO, maar ook met de financiën en het personeelsbeleid van de gemeente. Daarnaast was ik onderdeel van een werkgroep die als doel had om de lokale democratie dichterbij de burger te brengen. Het meest bijzondere vond ik de gesprekken met jongeren over hoe zij beter betrokken kunnen worden bij de democratie. Jongeren kunnen meepraten. Zeker als het hun eigen leefomgeving betreft. Hier wil ik mij opnieuw de komende vier jaar voor inzetten.

 

Door mijn studie leer ik denken vanuit een breed perspectief. Dit helpt om met een open blik naar problemen te kijken. Pragmatisme gaat voor mij boven ideologie. Ik zou mijzelf daarnaast omschrijven als constructief kritisch en als iemand die luistert. We leven in tijden waarin mensen vooral zichzelf graag horen praten, maar ik denk dat de inwoners van Oldebroek meer hebben aan iemand die naar hen luistert en samen tot een oplossing komt. We moeten naar een overheid die daadwerkelijk luistert naar de burgers, maar vooral ook rekening houdt met de stille meerderheid.

 

De komende jaren staan ons, als gemeente, een paar grote uitdagingen te wachten. Het meest actueel is de woningnood, die ook jongeren onevenredig hard treft, maar er zijn ook nog andere thema’s zoals verkeersveiligheid, werkgelegenheid en de laagvliegroutes van Lelystad Airport. Hoe houden we de gemeente leefbaar? Graag zet ik mij de komende vier jaar in om deze vraag samen met u te beantwoorden!