H2O terrein in goede handen?

Het Bedrijventerrein H2O heeft een nieuwe Raad van Commissarissen en een nieuwe ambitieuze directeur aangesteld. Dit nieuwe bestuur gaat zich maximaal inzetten op verdere ontwikkelingen en natuurlijk de oprit/afslag aan de A28 te verwezelijken

Het Bedrijventerrein verkeerde lang in slecht weer met recessie. Weinig grond werd verkocht, en het imago kon wel beter. Regelmatig was er weer slecht nieuws in de media, want de aandeelhouders, de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek konden het dan weer niet eens worden over gezamenlijk beleid. Dat de Raad van Commissarissen werd ingevuld door de lokale wethouders was mede oorzaak hiervan.

Nu, met een geheel nieuw bestuur H2O B.V. hoopt de VVD dat er weer slagen worden gemaakt.

De VVD had al langer gevraagd een bijeenkomst te regelen met de RvC en de nieuwe directeur, dhr Piet Tulner.

Dit is uiteindelijk gebeurt in een gezamenlijke bijeenkomst met de 3 raden van Hattem, Heerde en Oldebroek , half september.

De boodschap was duidelijk, er moet snel werk gemaakt worden van het nieuwe bestemmingsplan, en ook de oprit/afrit van de A28 zal zo spoedig mogelijk in procedure worden gebracht.

Ook de oproep van dhr Tulner was duidelijk: De raden hebben de H2O B.V. mandaat gegeven om deze zaken te regelen, en moeten daar dan ook vertrouwen in hebben en uitstralen. Als de politiek, mede met behulp van de media, met enige regelmaat het Bedrijventerrein negatief in het nieuws brengen, zal er van positieve  beeldvorming moeilijk sprake zijn, laat staan verkoopmogelijkheden. Voor de aanwezige raadsleden was dat duidelijke taal.


Wat schetst dan onze verbazing: 

Nog geen 2 weken later verschijnen er in alle lokale media berichten dat Lijst 7 van dhr Verberk aan de raden gaat vragen een Rekenkamer onderzoek te doen naar H2O.

Zelfs zonder ook maar te vermelden welke vragen het betreft, danwel wat men er mee wil bereiken. Dat was precies de onrust die dhr Tulner als nieuwe directeur bedoelde.

In onderstaande bijdrage kunt u lezen hoe de VVD in de Raad over dit voorstel dacht.


Aan hr Verberk:

In de afgelopen vergadering van 7 juli, waar u vroegtijdig de vergadering verliet, heeft de VVD bij de behandeling van het jaarverslag nog gerefereert aan de H2O problematiek. Was misschien heel informatief voor lijst 7 , toch jammer dat u er niet was denken wij , en een gemiste kans .

Daarnaast zijn wij van mening dat er al zoveel informatie is gedeeld dat wij een extra Rekenkamer onderzoek niet zien bijdragen aan dit dossier.

Een dossier wat u zelf ook wel in staat bent om aan te leggen, als u dat al  niet gedaan heeft. Wat ik eigenlijk niet geloof.

T.o.v. eerdere besluitvorming is de markt verandert, eerst naar een depressie, en nu naar het herstel, de gouvernance is verandert, de RVC is gewijzigd, en er is een nieuwe directeur.

Ook hebben wij afgelopen week een bijeenkomst gehad waar veel informatie is gedeeld, en eerlijkheid gebied toch te zeggen dat voor de raadsleden uit Oldebroek toch weinig tot geen informatieachterstand was waar te nemen?

Wat denkt u serieus te bereiken met een dergelijke inspanning die geld en tijd gaat kosten, en,   als u  heeft opgelet, de uitkomst weinig zal toevoegen aan uw kennis?

En als u zelf aangeeft dat het geen Afrekenkamer moet worden, wat wilt u dan wel ? Gegevens aangereikt krijgen om daarna politiek mee te bedrijven? Wat ons betreft moet u het met uw eigen dossier maar doen.

En politieke spelletjes wil de VVD  ver van blijven.

Want de VVD betreft  zijn wij toch behoorlijk op de hoogte gebleven over de ontwikkelingen. Als die er al waren.

 

Wat denkt u van : Rust in de tent, en positiviteit uitstralen, dat  zal de slagingskansen van H2O zeker doen toenemen. We zijn notabene aandeelhouder! Dat schept verplichtingen, ook naar de burger!


 Extra argumenten:

VVD heeft in 2011 al gepleit voor onafhankelijke commissarissen.

En ook de afgelopen bijeenkomst is mede door VVD vragen tot stand gekomen. Wij wilden de nieuwe commissarissen in de ogen kijken heb ik vroeg in het voorjaar  nog gezegd, weet u nog?

Destijds, bij de oprichting van H2O BV hebben de 3 raden  met vol verstand deze beslissing genomen. Daar kan, en wil de VVD geen afstand van nemen. Verantwoordelijkheid nemen is “part of the deal”

En ja, dat is wel eens lastig.

Maar politiek  is nu eenmaal niet voor bange mensen.