Kort en kritisch!

Het College schrijft haar perspectieven nota, en in het kort reageert de VVD t.b.v. de plaatselijke krant. Kritisch naar nieuwe plannen, wakend voor kostbare en onverantwoorde verkiezingsretoriek richting 2018.

Perspectief nota 2018                                                                                         logo

Naar de mening van de VVD :

Economie.

Het gaat goed met de economie in Nederland, werkgelegenheid neemt toe en er wordt weer gebouwd. Dat is mooi, maar de visie baart ons zorgen. Het aantal projecten neemt gigantisch toe, en de financiering doet u uit de Algemene Reserve, n.l. E 1,5 miljoen!

Burgerparticipatie

Kennismakingsmomenten in buurten in combinatie met opruimen zwerfafval, groenonderhoud en een buurtbarbecue kan succesvol zijn met enige gemeentelijke ondersteuning. Het werkbudget flexibel inzetten en goed luisteren naar inwoners vinden wij een voorbeeld.

Samenwerking Zwolle

De regionale samenwerking met Zwolle stemt ons hoopvol. Deze economische regio kent een zeer sterke ontwikkeling, en wij maken daar graag deel van uit. Economie, arbeidsmarkt, opleidingen en scholen, gezondheidszorg, en meer zijn voor de VVD cruciaal.

Nunspeet, Elburg , Oldebroek

De Collegeplannen in  de netwerksamenwerking met NEO lopen nog stroef. Het kost niet alleen veel tijd en energie, maar daardoor blijft veel normaal werk liggen.  Het College vraagt de Raad daar zelfs extra geld voor.  Dit moet snel beter.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid maakt de VVD zich zorgen over de Brandweer. Onderhoud van de huidige kazerne in Oldebroek kost veel geld, en verplaatsen van het centrum naar een meer logische locatie is ook een optie. Een gedegen onderzoek zou de VVD toejuichen.

Gemeenteraadsverkiezingen.

Deze zijn in 2018 zijn in aantocht, dus lijken er zelfs nog  meer plannen aan te komen, gezien de P.M. posten in  de begroting. FinanciĆ«le gevolgen onbekend. Ondanks de verkiezingen zal de VVD zal hier zeker kritisch op zijn.