De VVD gaat voor Blijverslening!

Eindelijk is het zover: De woningeigenaar hoeft niet meer te verhuizen als zijn woning aangepast moet worden, voor met name senioren is deze regeling een uitkomst!

Goed idee van VVD

 

De  Blijverslening.

 Tijdens de laatste begrotingsvergadering van 10 nov 2016 heeft de VVD, gesteunt door PVDA, het College  in een Motie gevraagd om tot een Blijverslening te komen om zodoende senioren met een eigen woning makkelijker in staat te stellen hun wonen aan te passen, en dus  langer in hun woning te kunnen blijven.  Dat vond het College van B&W  toen niet nodig omdat de ouderenbonden daar niet om vroegen. Geheel tegen de geluiden in  die de VVD kende overigens.   De motie werd ook verworpen door CU, SGP, CDA en ABO.

En wat staat er een  week later op de voorpagina van de lokale krant, en ook  op de andere media: College wil Blijverslening invoeren!! En College maakt zich hard voor Blijverslening!

Kijk, dat een andere fractie in  een folder  ineens het afschaffen van de hondenbelasting als haar verdienste schrijft terwijl de VVD hier al jaren voor heeft gestreden, ach,  de burger weet wel beter!

Maar in het geval van de Blijverslening  ,na al de  tegenwerpingen van de Wethouder Westerbroek  in nov,  had het deze  gesierd als hij  de VVD en PVDA bij dit voorstel  recht had gedaan in dat artikel. Bijzonder jammer.

Gelukkig komt het College  in juli al met dit VVD voorstel naar de Raad. Opdat zij het  niet vergeten.