Hoe belangrijk is achtergrond informatie?

De VVD gaat tijdens de zomermaanden op pad om nog meer achtergrond informatie te vinden. Kennis is belangrijk!

De VVD heeft tijdens het reces haar licht opgestoken in de wereld van milieuhandhaving en afval inzameling. Natuurlijk ook met het oog op komende discussies in het najaar met de Raad.
Dinsdag 25 juli ben ik op verzoek eens met onze Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA) op pad geweest door de gemeente. Vooraf heb ik inzage gekregen in hun werkzaamheden d.m.v. foto's en PV's en een toelichting per incident.
Natuurlijk  had ik wel een beeld over afval en illegale dumpingen, maar de werkelijkheid is soms toch anders.
Het aantal illegale stortingen viel erg mee, maar de lompheid hoe en waar sommige mensen zich van hun afval ontdoen, verbaast dan weer wel.
En dat terwijl er in onze gemeente ruim voldoende mogelijkheden zijn om afval in de container te doen, of gewoon weg te brengen naar gewone brenglocaties zoals v Werven.
Het lijkt gewoon niets met kosten te maken, maar met gemakzucht om je rommel kwijt te raken tegen zo min mogelijk inspanning.
Om ook een beeld te krijgen in het beleid van afvalscheiding hebben we ook vele groencontainers gecontroleerd.  Daaruit bleek dat er toch heel veel inwoners al heel goed weten wat er in de gft container wel en niet moet. En dat geeft toch wel weer een positief gevoel.
Maar er blijft dus werk aan de winkel.
BOA 's , bedankt voor het beeld achter de schermen!

De komende tijd zal de VVD ondernemers aan het woord laten die zich uitspreken over de ontwikkelingen en plannen met betrekking tot het winkelcentrum Wezep, en Oldebroek.

Waar een zomerreces al niet goed voor kan zijn! 

Fijne zomer!

Henk Kemp