VVD overlegt met ondernemers.

VVD was op bezoek bij de Ondernemersvereniging Oldebroek.

VVD in gesprek met ondernemers.

Agelopen week heeft de VVD fractie uitvoerig met de OVO, Ondernemers Vereniging Oldebroek, gesproken over de nabije toekomst.

Na de ontwikkelingen in het dorpscentrum wordt het nu tijd voor een volgende stap.

We hebben gesproken over mogelijke kansen rond het centrum, de parkeermogelijkheden, nieuwe winkelmogelijkheden en invulling van de ruimte.

Parkeren in het Oldebroeker centrum is nu nog gratis, en dat wil de VVD, en ook de ondernemers, graag zo houden. Daarom ook  werd er uitgebreid stil gestaan bij de komst van de nieuwe supermarkt Boni, en de ontwikkelingen met betrekking tot het parkeren van vrachtwagens in het centrum.

Ook spraken wij over de reclamebelasting, een belasting waar de VVD een voorstander van is geweest, met name de invulling. Deze belasting wordt door de gemeente geheven, en teruggeven aan de ondernemers, om het winkelklimaat nog beter te maken, en gezamenlijke acties mogelijk te maken. De ondernemers waren, hoe vreemd misschien ook, blij met deze heffing. Het ondervangt ook het probleem van  “ free riders” bij speciale winkeliersacties rond feestdagen enz.

De ondernemers waren goed te spreken over de contacten met de gemeente en met name de bedrijvencontactfunctionaris, waarbij de korte lijntjes als positief werden ervaren.

Al met al waren de Oldebroeker winkeliers niet ontevreden, en gaven de VVD nog wat tips mee om het ondernemersklimaat nog beter tot hun recht te laten komen.

Want beter kan natuurlijk altijd, en de VVD zal zich daarvoor inzetten!