Structuurvisie Mulligen goedgekeurd!

Op 28 sept 2017 heeft de gemeenteraad van Oldebroek goedkeuring gegeven aan de Structuurvisie Permanente bewoning Recreatiewoningen, en plaatst de VVD voor een groot dilemma.

Het was een bijzondere avond voor de VVD.

Vele jaren heeft het onderwerp Recreatiepark  Mulligen regelmatig op de agenda gestaan.

Kreten als Handhaven, gedogen, door de vingers zien, dan toch weer optreden, dan weer dwangsommen, alles is wel meerdere keren langs gekomen.

En altijd heeft de VVD aan  hetzelfde standpunt vastgehouden: Met Een bestemming kan je niet sjoemelen. Of het nu recreanten zijn of bewoners , recht is recht, en wat krom is , kan je niet recht praten.

Wat met deze Structuurvisie permanente bewoning recreatiewoningen wordt vast gelegd, is voor de VVD het uitkomen van onze ergste nachtmerrie.

We willen niet weer alle discussies overdoen, maar slechts verwijzen naar alle notulen die inmiddels wel in de kelder zullen  liggen.

De VVD is zwaar teleurgesteld in het voorstel en in deze raad. Maar goed, de VVD zal de meerderheid niet kunnen keren. Alleen volgt de PVDA ons nog.

Toch, mogelijk kunnen we nog iets doen. In de cie Ruimtegebruik en Leefomgeving bleek dat meerdere partijen er niets voor voelen een uitbreiding van bijgebouwen mogelijk te maken bij met name solitaire recreatiewoningen. De grens moet absoluut  liggen bij 50 m2. Een amendement biedt een uitweg, alleen, de VVD moet dat wel steunen, anders komt dat er niet.

Pijnlijk is dan wel dat als wij voor het amendement stemmen, we ook het gewijzigde voorstel moeten steunen. Een groot dilemma, maar zo zit politiek in elkaar.

Dus, als de VVD niets doet, gaat het voorstel toch door, en als we dan toch nog iets willen bijstellen aan het voorstel, moeten wij het amendement steunen. Als gevolg daarvan kunnen wij met goed fatsoen  het gewijzigde voorstel niet meer afwijzen. Noem dat maar politiek.. Al zullen wij onze hand niet echt hoog steken.. Heel pijnlijk dus.

En aldus is het gebeurt, het voorstel voor de Structuurvisie recreatiewoningen is gewijzigd aangenomen.

Als laatste,  de VVD verwacht dat we onze dossiers maar niet te ver moeten weg stoppen. Want wij voorzien al  in de nabije toekomst grote problemen, met name over infra, verantwoordelijkheid, veiligheidsissues, heffing van de vereveningsbijdrage, en andere bezwaren. De Raad is bij deze vast gewaarschuwd.