Tanja Haseloop (VVD) nieuwe burgemeester van Oldebroek

Tanja Haseloop-Amsing (52) is donderdagavond 4 juli voorgedragen als burgemeester van Oldebroek. Daarmee heeft de gemeente na ruim een jaar een opvolger van Adriaan Hoogendoorn, die in de zomer van 2018 de Veluwe na zeven jaar inruilde voor de gemeente Midden-Groningen. Haseloop-Amsing, van VVD-huize, wordt naar verwachting 3 oktober geïnstalleerd in Oldebroek.


 Haseloop-Amsing woont in Leek, en is momenteel fractievoorzitter en raadslid voor de VVD in de Groningse gemeente Westerkwartier. Ze was een van de vijf vrouwen die solliciteerden naar het ambt op de Noord-Veluwe en een van de twee VVD’ers. Haseloop-Amsing was van 2010 tot 2014 wethouder in de toenmalige gemeente Leek.

In mevrouw Haseloop zien wij een energieke en daadkrachtige burgemeester, die er voor de volle breedte van de samenleving van Oldebroek wil zijn.

Tanja Haseloop-Amsing bleek een oude bekende te zijn van Janneke Snijder-Hazelhoff, die momenteel waarnemend burgemeester is in Oldebroek.

De nieuwe burgemeester van Oldebroek is geboren in Drenthe en heeft ook lange tijd in Lelystad gewoond. Ze is getrouwd en heeft twee zoons, die allebei al het huis uit zijn. Ze solliciteerde in Oldebroek omdat het ‘een hele mooie gemeente is’.

Beëdiging

De vertrouwenscommissie gaf donderdagavond 4 juli  in een besloten vergadering advies aan de gemeenteraad, die vervolgens de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester vaststelde. De aanbeveling wordt nu, met een advies van de commissaris van de Koning, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de minister en de Koning het Koninklijk Besluit hebben ondertekend, is Haseloop-Amsing officieel benoemd tot burgemeester. De beëdiging staat gepland voor donderdag 3 oktober.

Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD) is sinds het vertrek van Hoogendoorn vorig jaar zomer waarnemend burgemeester in Oldebroek. Commissaris van de Koning John Berends had begin april 21 sollicitaties op zijn bureau liggen. Er waren vijf vrouwelijke geïnteresseerden en het ambt was het meest in trek bij kandidaten met een achtergrond bij de ChristenUnie (negen). 

De lokale VVD afdeling o.l.v. de fractievoorzitter Henk Kemp zegt er trots op te zijn dat er een nieuwe burgemeester  voor Oldebroek komt, voor het eerst van VVD huize.