Verkiezingen komen er aan!

Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart. Dit is alweer de laatste column van de VVD voor de landelijke verkiezingen van 17 maart. Het is lastig om in deze column een goed beeld neer te zetten van de roerige politieke situatie in ons land, want er gebeurde de afgelopen tijd erg veel.


Van ons landsbestuur is er één minister per direct afgetreden. In dezelfde week viel ook ons kabinet als gevolg van de conclusies uit het rapport over de toeslagenaffaire. Gelukkig nemen zij wel de verantwoordelijkheid om demissionair het werk voort te zetten tot aan de verkiezingen op 17 maart, maar toch.

Dat in een week waarin de media bijna ontploffen van het nieuws over de corona pandemie, de gevolgen voor getroffenen en de economische gevolgen voor ondernemers.

Het aantal besmettingen daalt gestaag, maar nog niet hard genoeg. Op dit moment is sprake van een nieuwe (Engelse) variant die blijkbaar nog veel besmettelijker is. Toch, gezien de grote demonstratie in Amsterdam, lijkt niet iedereen dit te beseffen.

Gelukkig loopt het vaccinatiebeleid nu voorspoedig voor zover er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Opmerkelijk is te noemen dat enkele weken geleden weinigen voor in de rij wilden staan en dat er nu gestreden wordt om eerder voor een prik in aanmerking te komen…

Nee, het kabinet Rutte van VVD, CDA, D66 en CU heeft het niet makkelijk gehad. Niet alleen met deze wereldcrisis, maar ook de klimaatgevolgen voor onze planeet, het stikstofdossier, de grote problemen in de zorg en nog veel.

Tegen de verwachtingen in heeft dit kabinet bijna vier jaar vastberaden gestreden en de koers weten vast te houden. En ja, voor velen heeft corona grote gevolgen gehad; ondernemers, kwetsbaren en ouderen, maar ook jonge kinderen kenden verdrietige momenten.

Voor de  komende verkiezing vragen wij u:

Durf te kiezen voor een VVD die het ernst is om verantwoorde, moeilijke keuzes te maken. Heb het lef te kiezen voor een partij die oog heeft voor nu, maar ook vooruit kijkt.

 

Henk Kemp

VVD fractie