Ondernemers verdienen steun!

De ondernemers in de gemeente, met name de middenstand maakt moeilijke tijden door. Naast alle problemen die de Corona perikelen met zich mee brengen, zijn inmiddels ook de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ernstig zichtbaar geworden.

Vele grondstoffen waar de middenstand gebruik van maakt komt uit die omgeving. Nu worden zij geconfronteerd met huizenhoge prijzen of zelfs niet meer leverbaar.  Daarnaast zijn de prijzen voor energie ook nog eens gestegen tot grote hoogte. Dan ook nog opgeteld dat de inflatie sinds jaren niet meer zo hoog is geweest als nu.

Dit maakt het hoofd boven water houden voor vele ondernemers erg moeilijk. Zij kunnen immers niet alle prijsstijgingen door berekenen naar de consument zonder zichzelf uit de markt te prijzen.

En dan heft de gemeente ook nog in deze moeilijke jaren  reclamebelasting bij alle ondernemers rond het centrum van Wezep en Oldebroek.

De VVD wil graag deze belasting voor 2023 eenmalig buiten werking te stellen en de geraamde opbrengst  reclame belasting beschikbaat te stellen aan beide ondernemers verenigingen in de gemeente.

Zodoende kunnen zij toch in deze lastige tijd dit budget inzetten voor hun promotie activiteiten.

De VVD hoopt op 10 november in de raadsvergadering dan ook op ruim voldoende steun in de gemeente raad om dit voor elkaar te krijgen.

De ondernemers verdienen dat !