Regionale samenwerking

Regionale samenwerking met name met Zwolle levert extra banen, een beter leefgebied en groeiende ondernemingen op. Door gezamenlijk op te trekken voor onze gemeenschappelijke belangen kunnen we beter voor én met inwoners werken op belangrijke thema’s. We maken plannen op het gebied van werkgelegenheid, energietransitie en het vestigingsklimaat. De kracht van de economische regio Zwolle ondersteunen we met evenredige inzet van de deelnemende gemeente.

      waar er over de gemeentegrenzen heen gekeken wordt (Regionale samenwerking)


 

¨  Er moet nader beleid komen gericht op de energietransitie waarin we de opgave onder andere bekijken door wat inpasbaar is in welke gemeente. Verdere samenwerking middels Port of Zwolle en Kennispoort.

 

¨  We willen intensiveren in de aanpak en profilering van toerisme in onze regio van Hanzesteden en de Noord-Veluwe. Oldebroek is een mooie uitvalsbasis om de regio te verkennen.

 

¨  We werken samen op regionaal niveau om hoogwaardige werkgelegenheid aan te trekken. Dit doen we zodat ook theoretisch opgeleide jongeren een passende werkplek vinden in de gemeente.

 

¨  We willen werkgevers betrekken bij regionale regelversimpeling voor ondernemers, waarbij we streven naar één regionale set van eenduidige en eenvoudige regels. Zo mogelijk betrekken we ondernemers bij het beleid.

 

¨  De VVD wil regionaal samenwerken om de bereikbaarheid van de gemeente Oldebroek te waarborgen. Een intensieve samenwerking met de regio, de provincie en het rijk is hiervoor noodzakelijk.

 

Tekstvak: “De komende jaren staan de gemeente uitdagingen te wachten die we niet alleen aankunnen. Daarom is het van belang dat we regionaal samenwerken en de juiste partners hiervoor kiezen”
- Laurens van Oene